LIPS-konferencerne sætter særligt fokus på de forhold, der gælder for offentlige byggerier, og har til formål at udbrede og fremme gennemførelsen af lean principperne i byggesektoren. Du kan læse mere om Lean Construction på Lean Construction-DK, som er den danske aflægger af Lean Construction International.

LIPS står for 'Lean In the Public Sector Construction Conference' og er en årlig tilbagevendende international konference. De tidligere værter for LIPS er:

Berkeley(US), Karlsruhe(DE), Washington(US), Sydney (AU), Tampere(FI), Nottingham (UK), Barcelona (ES). Konference bliver i 2016 afholdt i København(DK), og vil i 2017 blive afholdt i Santiago(CL).

Lean Construction er en tilgang til bygge.- anlægsprojekter der giver bedre kvalitet, økonomi, bedre overholdelse af tidsplan mv. og LIPS er en konference om lean i offentlige byggerier, som  henvender sig til nye samt erfarne i byggebranchen. LIPS er fokuseret på praksis, og har traditionelt en stor åbenhed om både resultaterne - og vejen derhen.


Konferencerne er bygget op om:

  • Introduktion til lean på en workshop-dag (teori og erfaringer) og en to-dages konference
  • Viden om de nyeste og bedste metoder til at styre offentlige projekter (lidt forskning, mange cases)
  • Viden og debat om byggeriets rammevilkår
  • Netværk

 I år er dagene fordelt således:

  • National Workshop mandag den 12. september 2016
  • International Konference tirsdag den 13.- onsdag den 14. september 2016


Konferencerne ledes af Dr. Glenn Ballard, Director of Production Systems Research Laboratory of the University of California Berkeley og grundlægger af the Lean Construction Institute, og Alan Mossman, Centre for Lean Projects, Nottingham Trent University, medaktør af Lean Construction Journal, medlem af både den internationale og den europæiske Group for Lean Construction og en af ​​grundlæggerne for Lean Construction Institute UK.

Lige nu er vi ved at invitere talere til alle tre dage - så hold øje med hjemmesiden og nyt fra foreningen; der vil løbende komme nyheder om konferencen!

2015 blev holdt i Barcelona med både dansk deltagelse og talere. Du kan læse formand for LC-DK - Randi Christensens beretning for LIPS 2015